Kosova shënoi për herë të parë 9 prillin - Ditën Ndërkombëtare të WADA-s

E premte,  10 prill 2020

Kosova për herë të parë u bë pjesë e shënimit të 9 prillit – Ditës Ndërkombëtare të Organizatës Botërore të Anti Dopingut (WADA) me moton “Play Safe on Play True Day 2020”.

Komiteti Olimpik i Kosovës bashkë me dhjetëra zyrtarë të federatave dhe sportistë iu bashkuan kampanjës së organizuar nga WADA, duke dërguar mesazhet e tyre për lojë të pastër dhe kundër dopingut në të gjithë botën.

Në mesazhin e tij, presidenti i KOK-ut, Besim Hasani, tha se Komiteti Olimpik i Kosovës është i përkushtuar që bashkë me sportistët në Kosovë të bëjnë lojë të pastër dhe të vërtetë.

Me mesazhe erdhën edhe Gëzim Murseli, koordinator për Kosovë në luftën kundër dopingut dhe zyrtar i kontrollit për doping, i licencuar nga WADA, presidentja e Komitetit Paralimpik të Kosovës, Njomza Emini, sekretarja e përgjithshme e Federatës së Basketbollit të Kosovës, Elvira Dushku, zyrtari për kontrolle të dopingut i licencuar nga Wada, Bernard Tahirbegolli, si dhe shumë sportistë.

Që nga viti i kaluar, me rekomandim të Organizatës Botërore të Anti-Dopingut (WADA), KOK ka themeluar Agjencinë për Antidoping në Kosovë (KosADA).

KosADA është trup i pavarur dhe nga ky vit do të marrë mostrat e urinës së sportistëve tanë dhe do t’i dërgojë në laboratorët e akredituar!

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]