Media sponsor

Patras 2019 - Lojërat Mesdhetare në Rërë

Hapja Gusht 2019

Lozana 2020 - Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj

Hapja 10.01.2020 10:00

Tokyo 2020 - Lojërat Olimpike

Hapja 24.7.2020 10:00

Agron Mala

Agron Mala

Pozita: Anëtar i Bordit të Komitetit Olimpik të Kosovës
Datëlindja: 21.09.1970
E-mail: [email protected]
Tel: +377 44 181 282

Edukimi
Fakulteti i Agrokulturës në Universitetin e Prishtinës (1990 – 1994)

Karriera
Punonjës në organizata të ndryshme ndërkombëtare si UNNIK, OSCE, NATO (KFOR) dhe European Rule of Laë Mission EULEX (1999 – 2016)
Lloji i punëve: Përkthyes, supervajzer, administrator dhe financa.

Karriera sportive
Trajner i çertifikuar: Niveli 1 i Shigjetarisë Botërore (2015) dhe Niveli L1 (2015)
Trajnerë në disiplinat: pushkë dhe pistoletë
Sekretar gjeneral i Federatës së Shenjëtarisë Sportive të Kosovës (2005-2008)
Zëdhëns i Federatës së Shenjëtarisë Sportive të Kosovës (2005-2008)
Anëtar Bordi i i Federatës së Shenjëtarisë Sportive të Kosovës (2016 - )
Themelues i Federatës së Shigjetarisë së Kosovës (2008)
Themelues i Klubit të Shigjetarisë “Feronikeli” (2008-2016)
Sekretar gjeneral i Federatës së Shigjetarisë së Kosovës (2008-2012)


Udhëheqja në sport
President i Federatës së Shigjetarisë së Kosovës (2012-2016, i rizgjedhur në 2016 - )
Delegat në Kongresin e Federatës Botërore të Shigjetarisë (Torino 2011, ANtalia 2013, Kopenhag 2015)
Delegat në Kongresinë e Federatës Evropiane të Shigjetarisë (Amsterdam 2012, Nottingham 2016)Medaljet e fituara në Lojërat Olimpike

Kosova për herë të parë mori pjesë në Lojërat Olimpike “RIO 2016”. Medaljen e artë e ka fituar xhudistja, Majlinda Kelmendi, në kategorinë deri 52 kilogram.
1
0
0