Media sponsor

Patras 2019 - Lojërat Mesdhetare në Rërë

Hapja Gusht 2019

Lozana 2020 - Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj

Hapja 10.01.2020 10:00

Tokyo 2020 - Lojërat Olimpike

Hapja 24.7.2020 10:00

Majlinda Kelmendi

Majlinda Kelmendi

Pozita: Anëtare e Bordit Ekzekutiv të Komitetit Olimpik të Kosovës
Periudha: 2017-2020
Datëlindja: 09.05.1991
Vendlindja: Pejë, Kosovë

Sportiste aktive: Xhudo
Klubi: Ippon, Pejë
Kategoria: 52 kg
Trajneri: Driton Kuka
 
EDUKIMI
Universiteti AAB
Fakulteti i Kulturës Fizike dhe Sportit

 

KARRIERA E DERITASHME
SPORTISTE E VITIT NË KOSOVË: 2016, 2017

KATEGORIZIMI I SPORTISTËVE
Statusi: Sportiste e merituar, 100 pikë
 
ÇMIME SPECIALE
Xhudistja më e mirë në botë 2016 nga Federata Ndërkombëtare e Xhudos
ÇMIMI Breakthrough 2016 nga ANOC

PJESËMARRJE NË LOJËRAT OLIMPIKE
LONDËR 2012: Përfaqësoi Shqipërinë, fitoi një luftë dhe u ndalë në të dytën
RIO 2016: Fitoi medaljen e artë

MEDALJE TË ARTA
Lojërat Olimpike: RIO 2016
Kampionate Botërore: RIO 2013, Chelyabinsk 2014
Kampionate Evropiane: Montpellier 2014, Kazan 2016, Ëarsaë 2017
Grand Slam: Paris 2014, Paris 2015, Paris 2016 dhe Paris 2017, Abu Dhabi 2014
Grand Prix: Tunis 2010, Abu Dhabi 2011, Abu Dhabi 2012, Dusseldorf 2013, Samsun 2013, Samsun 2014, Budapest 2014, Budapest 2016
IJF World Masters: Tyumen 2013
Kupa të Botës: Rome 2011, Minsk 2011, Istanbul 2012
Kupa të Evropës: Sarajevo Open 2008, Sarajevo 2010, Prague 2012, Bratislava 2015, Lisbon 2015 (European Open)
Kampionati Evropian U-23: Prague 2012

MEDALJE TË ARGJENDTA
Grand Slam
: Paris 2013
Grand Prix: Dusseldorf 2011
Kupa të Botës: Sofia 2010, Sofia 2011, Roma 2012

MEDALJE TË BRONZTA
Kampionati Evropian: Budapest 2013
Grand Slam: Abu Dhabi 2015
Grand Prix: Amsterdam 2011
Kupa e Botës: Prague 2009, Talin 2010, Lisbon 2011
Kupa Evropiane: Luzern 2008 (48 kg), Celje 2008 (48 kg)

Juniore
Medaja e artë:
Kampionati Botëror - Paris 2009
Medalja e artë: Jerevan 2009, Samokov 2010
Medalja e artë: Kupa Evropiane: Leibnitz 2010
Medalja e artë: Kupa Evropiane: Berlin 2010
Medalja e artë: Turneu Top Junior – Leibnitz 2009
Medalja e argjendtë: Turneu Top Junior – Leibnitz 2009
Medalja e argjendtë: Turneu Top-Junior - Paks 2009”
Medalja e argjendtë: Turneu Top Junior – Prague 2009
Medalja e bronztë: Turneu “German Open Berlin 2008” (48 kg)

Kadete
Medalja e artë: Turneu Zagreb 2017 (48 kg)

Turne ndërkombëtar
Medalja e artë: Geneva 2012 (senior)
Medalja e artë: Sarajeva Open 2006 (48 kg - kadet)
Medalja e argjendtë: Turneu i Bosforit Istanbul 2007 (48 kg - kadet)
Medalja e bronztë: Sarajevo Open 2007 (48 kg - kadet)

(Përditësimi: 11.04.2018)

Medaljet e fituara në Lojërat Olimpike

Kosova për herë të parë mori pjesë në Lojërat Olimpike “RIO 2016”. Medaljen e artë e ka fituar xhudistja, Majlinda Kelmendi, në kategorinë deri 52 kilogram.
1
0
0