Media sponsor

Patras 2019 - Lojërat Mesdhetare në Rërë

Hapja Gusht 2019

Lozana 2020 - Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj

Hapja 10.01.2020 10:00

Tokyo 2020 - Lojërat Olimpike

Hapja 24.7.2020 10:00

Memli Krasniqi

Memli Krasniqi

Pozita: Nënpresident i Parë i Komitetit Olimpik të Kosovës
Periudha: 2017 – 2020
Datëlindja: 25 janar 1980, Prishtinë
E-mail: [email protected]

Edukimi
-    Baçelor i Arteve në Shkenca Politike dhe Administratë Publike, Universiteti i Prishtinës (2004)
-    Magjistër i Shkencës në Marrëdhënie Ndërkombëtare, London School of Economics and Political Science (2006)

Karriera
-    Gazetar në agjensinë amerikane të lajmeve “Associated Press” (1999 – 2000)
-    Drejtor për Marrëdhënie me Publikun në Qendrën e Telemjekësisë së Kosovës (2002)
-    Drejtor i Qendrës për Studime Politike të Partisë Demokratike të Kosovës (2004 – 2005)
-    Ligjërues në Kolegjin Victory dhe në Kolegjin Iliria (2006 – 2009)
-    Kryetar i Rinisë Demokratike të Kosovës dhe Anëtar i Kryesisë së Partisë Demokratike të Kosovës (2006 – 2013)
-    Deputet i Kuvendit të Kosovës (2007 – 2010)
-    Këshilltar Politik i Kryeministrit dhe Zëdhënës i Qeverisë së Kosovës (2008 – 2011)
-    Ministër i Kulturës, Rinisë dhe Sportit (2011 – 2014)
-    Nënkryetar i Partisë Demokratike të Kosovës (2013 – )
-    Ministër i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural (2014 – 2017)
-    Senator i Parlamentit Kulturor Evropian (2014 – )
-    Deputet i Kuvendit të Kosovës dhe Kryetar i Grupit Parlamentar të Partisë Demokratike të Kosovës (2017 – )

Udhëheqja në sport
-    Kryetar Nderi i Federatës së Xhudos së Kosovës (2014 – )
-    Nënkryetar i Federatës së Xhudos së Kosovës (2016 – )
-    Nënpresident i Parë i Komitetit Olimpik të Kosovës (2017 – )

Medaljet e fituara në Lojërat Olimpike

Kosova për herë të parë mori pjesë në Lojërat Olimpike “RIO 2016”. Medaljen e artë e ka fituar xhudistja, Majlinda Kelmendi, në kategorinë deri 52 kilogram.
1
0
0