Media sponsor

Minsk 2019 - Lojërat Evropiane

Hapja 21.06.2019 20:00

Baku 2019 - Festivali Olimpik Evropian për të rinj

Hapja 20.07.2019 20:00

San Diego 2019 - Lojërat Botërore në rërë

Hapja Tetor 2019

Lozana 2020 - Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj

Hapja 10.01.2020 10:00

Tokyo 2020 - Lojërat Olimpike

Hapja 24.7.2020 10:00

KOK-u dhe KON-i të angazhuar fuqishëm për gjetjen e një zgjidhje për ekspeditën e basketbollit U-16

09.08.2018 12:40:42

Komiteti Olimpik i Kosovës me shqetësim të madh po i ndjek zhvillimet e fundit në basketbollin kosovar, ku ekspeditës së Kombëtares U-16, nuk po i lëshohen vizat nga Ambasada e Bosnjë e Hercegovinës në Shkup, për të marrë pjesë në Kampionatin Evropian U-16, Divizioni B.
Në problemin e shfaqur janë përfshirë edhe Komiteti Olimpik i Kosovës dhe Komiteti Olimpik Ndërkombëtar (KON).
Presidenti i KOK-ut, Besim Hasani, është në kontakt të vazhdueshëm me James MaCleod, drejtor i Jashtëm i Lëvizjes Olimpike në KON.
Sipas presidentit Hasani, KON, është fuqishëm i angazhuar për të gjetur një zgjidhje urgjente, në mënyrë që ekspedita e basketbollit të Kosovës të udhëtojë drejt Bosnjë e Hercegovinës.
KOK-u është i informuar nga Federata e Basketbollit e Kosovës se i gjithë dokumentacioni për vizë është dërguar me kohë dhe se nuk ka asnjë arsye procedurale për të mos u lëshuar vizat, prandaj ky është vetëm një vendim politik i qeverisë së Bosnjë e Hercegovinës, vend ky që nuk e njeh Pavarësinë e shtetit të Kosovës.
Kampionati evropian fillon sot në Sarajevë të Bosnjës e Hercegovinës, kurse Kombëtarja jonë është dashur që pikërisht sot ta luajë ndeshjen e parë ndaj mikpritësve të Bosnjës e Hercegovinës.
 

Medaljet e fituara në Lojërat Olimpike

Kosova për herë të parë mori pjesë në Lojërat Olimpike “RIO 2016”. Medaljen e artë e ka fituar xhudistja, Majlinda Kelmendi, në kategorinë deri 52 kilogram.
1
0
0
Rezultatet e Ekipit Olimpik të Kosovës në Lojërat Olimpike për të rinj, Buenos Aires 2018