Media sponsor

Minsk 2019 - Lojërat Evropiane

Hapja 21.06.2019 20:00

Baku 2019 - Festivali Olimpik Evropian për të rinj

Hapja 20.07.2019 20:00

San Diego 2019 - Lojërat Botërore në rërë

Hapja Tetor 2019

Lozana 2020 - Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj

Hapja 10.01.2020 10:00

Tokyo 2020 - Lojërat Olimpike

Hapja 24.7.2020 10:00

Thyerja e rekordeve të Kosovës, suksesi i vetëm i notarëve tanë në Kampionatin Evropian Glasgow 2018

08.08.2018 14:51:27

Katër notarët tanë, Fjorda Shabani, Eda Zeqiri, Dren Ukimeraj dhe Dion Kadriu, kanë mbyllur garat në kampionatin evropian, që po mbahet në Glasgow të Skocisë.
Suksesin e vetëm notarët tanë e arritën në thyerje të rekordeve të Kosovës.
Fjorda Shabani, që të martën mbushi 14-vjet, theu rekordin e Kosovës në 100 metra krol, duke arritur kohën 01:02:74 sekonda. Notarja e talentuar theu rekord edhe në 100 metra shpinë, duke përfunduar me kohë 01:05.87 sekonda.
Rekord theu edhe Dren Ukimeraj, në disiplinën 200 metra krol, me kohë 02:03:04. Dreni sukses personal pati edhe në disiplinën 100 metra shpinë, duke thyer rekord të Kosovës me kohë 01:04:62.
Rekord të vendit tonë, por në disiplinën 50 metra shpinë, theu edhe Eda Zeqiri, duke arritur kohën 00:30:95 sekonda.
Sa i përket renditjes së përgjithshme nëpër disiplina, garuesit tonë u renditen kryesisht në vendet e fundit, duke qenë ende larg pozitave garuesve tjerë, por mosha e re jep shpresa për përmirësim të mëtutjeshëm të kohërave të tyre.
 

Medaljet e fituara në Lojërat Olimpike

Kosova për herë të parë mori pjesë në Lojërat Olimpike “RIO 2016”. Medaljen e artë e ka fituar xhudistja, Majlinda Kelmendi, në kategorinë deri 52 kilogram.
1
0
0
Rezultatet e Ekipit Olimpik të Kosovës në Lojërat Olimpike për të rinj, Buenos Aires 2018