Media sponsor

Patras 2019 - Lojërat Mesdhetare në Rërë

Hapja Gusht 2019

Lozana 2020 - Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj

Hapja 10.01.2020 10:00

Tokyo 2020 - Lojërat Olimpike

Hapja 24.7.2020 10:00

Vendimet e dala nga mbledhja e 22-të e Bordit Ekzekutiv të Komitetit Olimpik të Kosovës

31.08.2018 16:06:29

Bordi Ekzekutiv i Komitetit Olimpik të Kosovës mbajti tëenjten mbledhjen e 22-të, në të cilën shqyrtoi pika të ndryshme të Rendit tëDitës.

Më poshtë mund të gjeni vendimet e marra:

-    U konstatua sepërgatitjet para Samitit të parë Rajonal të SIGA-s, që do të mbahet më 5shtator në Prishtinë, po shkojnë sipas plan programit. Në Samit ështëkonfirmuar pjesëmarrja e panelistëve ndërkombëtarë dhe vendorë.

-    U vendos që pesësportistët, bashkë me trajnerët e tyre që do të përfaqësojnë ekipin Olimpik tëKosovës në Lojërat Olimpike Verore për të rinj, Buenos Aires 2018, të dërgohennë kampe jashtë vendit, në mënyrë që të përgatiten sa më mirë para pjesëmarrjesnë Buenos Aires 2018.

-    U vendos që tëcaktohen kriteret për mbështetje të sportistëve në përgatitje ose gara të cilatjanë të vlefshme për arritjen e normës Olimpike.

-    U konstatua sepërgatitjet për Javën Evropiane të Sportit, projekt i përbashkët me Ministrinëpër Kulturë, Rini e Sport, dhe federatat tjera, po shkojnë me dinamikën eparaparë. Më 23 shtator do të mbahet Konferenca Barazia Gjinore dheDiversiteti, kurse më 27 shtator do të organizohet Panairi i Sportit në Komunate Kosovës.

-    U vendos që kursiASMC 1 Moduli 3, do të mbahet më 28-30 shtator.

 

Medaljet e fituara në Lojërat Olimpike

Kosova për herë të parë mori pjesë në Lojërat Olimpike “RIO 2016”. Medaljen e artë e ka fituar xhudistja, Majlinda Kelmendi, në kategorinë deri 52 kilogram.
1
0
0
Mbledhja e 22 e BE te KOK