Media sponsor

Baku 2019 - Festivali Olimpik Evropian për të rinj

Hapja 20.07.2019 20:00

San Diego 2019 - Lojërat Botërore në rërë

Hapja Tetor 2019

Lozana 2020 - Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj

Hapja 10.01.2020 10:00

Tokyo 2020 - Lojërat Olimpike

Hapja 24.7.2020 10:00

Sportistët me medalje në Lojërat Mesdhetare

25.07.2018 15:47:00

Kosova numëron katër sportistë, të cilët kanë fituar medalje në Lojërat Mesdhetare për Kosovën.
Vendi ynë për herë të parë u përfaqësua në Lojërat Mesdhetare Tarragona 2018, të mbajtura në Tarragona të Spanjës, prej 22 qershor 2018 – 1 korrik 2018.
Ekipi Olimpik i Kosovës fitoi katër medalje, tri të arta dhe një të argjendtë, të gjitha të fituara nga sporti i xhudos.
Medalja e parë historike për Kosovën nga Lojërat Mesdhetare i numërohet Distria Krasniqit, në kategorinë -52 kilogramë. Ajo fitoi të artën.

Medalje të artë
Distria Krasniqi (-52 kg), xhudo
Nora Gjakova (-57 kg), xhudo
Akil Gjakova (-73 kg), xhudo

Medalje të argjentë
Loriana Kuka (-68 kg), xhudo
 

Medaljet e fituara në Lojërat Olimpike

Kosova për herë të parë mori pjesë në Lojërat Olimpike “RIO 2016”. Medaljen e artë e ka fituar xhudistja, Majlinda Kelmendi, në kategorinë deri 52 kilogram.
1
0
0