Media sponsor

Baku 2019 - Festivali Olimpik Evropian për të rinj

Hapja 20.07.2019 20:00

San Diego 2019 - Lojërat Botërore në rërë

Hapja Tetor 2019

Lozana 2020 - Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj

Hapja 10.01.2020 10:00

Tokyo 2020 - Lojërat Olimpike

Hapja 24.7.2020 10:00

Kategorizimi i sporteve, sportistëve dhe trajnerëve për vitin 2018

18.04.2018 11:07:55

Për herë të parë Komiteti Olimpik i Kosovës bëri Kategorizimin e sporteve, sportistëve dhe trajnerëve, bazuar në Rregulloret e Ministrisë për Kulturë, Rini e Sport.
Vlerësimi i Komisionit për kategorizim vlen për vitin 2018 dhe është sipas renditjes së mëposhtme:
 

KATEGORIZIMI I SPORTEVE

GRUPI “A” (6 FEDERATAT ME MBI 65 PIKË)
1. XHUDO……………………..83.10 PIKË
2. FUTBOLLI………………….77.37 PIKË
3. KARATE…………………….70.79 PIKË
4. HENDBOLLI……………….67.50 PIKË
5. BASKETBOLLI…………….66.90 PIKË
6. VOLEJBOLLI……………….65.49 PIKË

GRUPI “B” (7 FEDERATA, 45.00-64.99 PIKË)
7. ATLETIKA………………......57.0106 PIKË
8. BOKSI……………………….51.55 PIKË
9. NOTI…………………………50.03 PIKË
10. PINGPONGU……………..48.0075 PIKË
11. SKIJIMI…………………….47.69 PIKË
12. TENISI……………………..46.01 PIKË
13. PESHËNGRITJA…………45.10 PIKË
14. SHIGJETARIA…………....45.01 PIKË

GRUPI “C” (20.00-44.99)
15. ÇIKLIZMI………………….44.40 PIKË
16. SHENJËTARIA…………..43.66 PIKË
17. GJIMNASTIKA…………...43.50 PIKË
18. MUNDJA…………………..41.90 PIKË
19. SHAHU……………………35.60 PIKË
20. BOULINGU……………….34.80 PIKË
21. BODYBUILDINGU…….....34.55 PIKË
22. AUTOSPORTET………....34.50 PIKË
23. KICKBOKSI………………32.20 PIKË
24. AERONAUTIKA…………..29.20 PIKË

GRUPI “D” (NËN 20 PIKË)
25.  MINIGOLFI………………16.00 PIKËKATEGORIZIMI I SPORTISTËVE:
1.    MAJLINA KELMENDI, XHUDO, SPORTISTE E MERITUAR…………………100 PIKË
2.    HEROLIND NISHEVCI, KARATE, SPORTIST I KLASIT BOTËROR……60 PIKË
3.    DISTRIA KRASNIQI, XHUDO, SPORTISTE NDËRKOMBETARE…………45 PIKË
4.    NORA GJAKOVA, XHUDO, SPORTISTE NDËRKOMBETARE…………………40 PIKË
5.    AKIL GJAKOVA, XHUDO, SPORTIST NDËRKOMBËTAR………………………37.5 PIKË
6.    JETMIR GOQI, BODYBUILDING, SPORTIST BOTËROR……………………35 PIKË
7.    GENTIANA BEQA, BODYBUILDING, SPORTISTE BOTËRORE……………30 PIKË
8.    LORIANA KUKA, XHUDO, SPORTISTE NDËRKOMBËTARE……………..…20 PIKË
9.    LAURA FAZLIA, XHUDO, SPORTISTE NDËRKOMBËTARE………………...10 PIKË
10.    SHPAT ZEKA, XHUDO, SPORTIST NDËRKOMBËTAR………………………..10 PIKË

KATEGORIZIMI I TRAJNERËVE:
1.    DRITON KUKA, TRAJNER I 7 XHUDISTEVE TË KATEGORIZUARA……….131.5 PIKË
2.    SHQIPE ZOGIANI, TRAJNER I HEROLIND NISHEVCIT, KARATE……………30 PIKË
3.    BURIM VRANIQAJ, TRAJNER I JETMIR GOQIT, BODYBUILDING…………17.5 PIKË
4.    ASDREN AHMETI, TRAJNER I GENTIANA BEQES, BODYBUILDING…………15 PIKË
 

Medaljet e fituara në Lojërat Olimpike

Kosova për herë të parë mori pjesë në Lojërat Olimpike “RIO 2016”. Medaljen e artë e ka fituar xhudistja, Majlinda Kelmendi, në kategorinë deri 52 kilogram.
1
0
0