Media sponsor

Minsk 2019 - Lojërat Evropiane

Hapja 21.06.2019 20:00

Baku 2019 - Festivali Olimpik Evropian për të rinj

Hapja 20.07.2019 20:00

San Diego 2019 - Lojërat Botërore në rërë

Hapja Tetor 2019

Lozana 2020 - Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj

Hapja 10.01.2020 10:00

Tokyo 2020 - Lojërat Olimpike

Hapja 24.7.2020 10:00

NORA GJAKOVA

30.03.2018 11:36:19

Emri dhe mbiemri: Nora Gjakova
Datëlindja: 17.08.1992
Vendlindja: Pejë, Kosovë
Sporti: Xhudo
Kategoria: 57 kg
Trajneri: Driton Kuka

 

 

STATUSI NË KATEGORIZIMIN E SPORTISTËVE: Sportiste e klasit botëror, 40 pikë
ÇMIME SPECIALE: “Çmimi Special 2017” nga Komiteti Olimpik i Kosovës

PJESËMARRJE NË LOJËRAT OLIMPIKE
RIO 2016: Mori pjesë me normë olimpike. Në luftën e parë mposhti kolumbianen, Zadinnis Amaris, kurse në të dytën u mposhtë nga garuesja rumune, Corina Caprioriu. Ajo garoi e lënduar.LOJËRAT EVROPIANE:
Medalja e bronztë: Baku 2015

 

LOJËRAT MESDHETARE

Medalja e artë: Tarragona 2018

 

KAMPIONATE EVROPIANE

Medalje e artë: Tel Aviv 2018
Medalja e bronztë
: Kazan 2016, Warsaw 2017

MEDALJE TË ARTA
Grand Prix
: Tunis 2018, Hague 2017, Antalya 2017
Kupa e Botës/Evropës: Tunis 2016, Lisbon 2015, Tunis 2015, Pak 2011 (U20), Leibnitz 2011 (U20)
Kampionati Evropian U-23: Wroclaw 2014
Kupa Evropiane U17: Zagreb 2017
Turne ndërkombëtar: Dubrovnik 2011, Geneve 2012.

MEDALJE TË BRONZTA
Grand Prix
: Tbilisi 2016
Kupa e Botës/Evropës: Prague 2013, Leibnitz 2010 (U20), Istanbul 2008 (U17), Zabreb 2017 (U17).

MEDALJE TË ARGJENDTA
Grand Prix
: Havana 2016, Rijeka 2013, Abu Dhabi 2016.
Kupa e Botës/Evropës: Sofia 2017 (KE), Sofia 2015 (KE), Sofia 2013 (KE), Roma 2012 (KB), Sarajevo 2010 (KE), Sarajevo 2008 (KE).
 

Përditësimi: 27.07.2018

Medaljet e fituara në Lojërat Olimpike

Kosova për herë të parë mori pjesë në Lojërat Olimpike “RIO 2016”. Medaljen e artë e ka fituar xhudistja, Majlinda Kelmendi, në kategorinë deri 52 kilogram.
1
0
0