Media sponsor

Minsk 2019 - Lojërat Evropiane

Hapja 21.06.2019 20:00

Baku 2019 - Festivali Olimpik Evropian për të rinj

Hapja 20.07.2019 20:00

San Diego 2019 - Lojërat Botërore në rërë

Hapja Tetor 2019

Lozana 2020 - Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj

Hapja 10.01.2020 10:00

Tokyo 2020 - Lojërat Olimpike

Hapja 24.7.2020 10:00

23 trajnerë të atletikës çertifikohen në kursin për trajnerë

15.11.2017 19:00:56

Pas 12 ditësh ligjërata teorike dhe praktikë, të mërkurën mbrëma janë çertifikuar 23 trajnerë të atletikës, në kursin për trajnimin e trajnerëve, të organizuar nga Komiteti Olimpik i Kosovës në bashkëpunim me Solidaritetin Olimpik të Komitetit Olimpik Ndërkombëtar.
Trajnerëve iu ligjëruan ekspertët ndërkombëtarë nga Sllovenia z. Bostjan Bradesko dhe z. Robi Kreft.
Të gjithë vijuesit i janë nënshtruar të mërkurën edhe testit teorik dhe atij praktik. Ligjëratat u mbajtën në Hotel Sirius dhe Kolegjin Universi në Bardhosh.
Presidenti i KOK-ut, z. Besim Hasani përgëzoi vijuesit e kursit, duke iu thënë se KOK-u do të organizojë edhe kurse të tilla, ndërsa falënderoi ekspertët nga Sllovenia, të cilët sollën përvojën e tyre tek trajnerët tanë.
Ligjëruesi z. Bradesko, u shpreh i lumtur që iu dha mundësia të ligjërojë në Kosovë.
“Jam shumë i lumtur me njohuritë që kanë marrë trajnerët këtu. Vërtetë jam besuar me ato që kanë treguar. Këta trajnerë kanë të ardhme të ndritur. Shpresoj të vij sërish në Kosovë për të ligjëruar”, tha z. Bostjan Bradesko.
Atleti që përfaqësoi Kosovën në Lojërat Olimpike RIO 2016, z. Musa Hajdari, falënderoi KOK-un për organizimin e një kursi të tillë.
“Vërtetë kemi mësuar gjëra të reja, për të cilat kemi menduar se i dimë. Ligjëruesit sollën përvojën e tyre, e cila do të na ndihmojë për të ardhmen”, deklaroi z. Hajdari.
Ky ishte kursi i shtatë për trajnerë i organizuar këtë vit, kurse deri në fund të vitit do të organizohen edhe katër kurse të tilla.
 

Medaljet e fituara në Lojërat Olimpike

Kosova për herë të parë mori pjesë në Lojërat Olimpike “RIO 2016”. Medaljen e artë e ka fituar xhudistja, Majlinda Kelmendi, në kategorinë deri 52 kilogram.
1
0
0