Media sponsor

Minsk 2019 - Lojërat Evropiane

Hapja 21.06.2019 20:00

Baku 2019 - Festivali Olimpik Evropian për të rinj

Hapja 20.07.2019 20:00

San Diego 2019 - Lojërat Botërore në rërë

Hapja Tetor 2019

Lozana 2020 - Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj

Hapja 10.01.2020 10:00

Tokyo 2020 - Lojërat Olimpike

Hapja 24.7.2020 10:00

23 trajnerë të xhudos marrin çertifikatat për nivelin e dytë

07.10.2017 14:50:09

Komiteti Olimpik i Kosovës ka çertifikuar 23 trajnerë të xhudos, të cilët për disa ditë vijuan nivelin e dytë për trajnimin e trajnerëve.
Atyre u ligjëroi eksperti ndërkombëtar nga Kroacia, z.Tomislav Marijanoviç.
Ndarjen e çertifikatave e bënë sekretari i përgjithshëm i Komitetit Olimpik të Kosovës, z.Shasivar Haxhijaj, kryetari i Federatës së Xhudos së Kosovës, z.Agron Kuka dhe ligjëruesi Marijanoviç.
"Ju jeni trajnerët e parë që u çertifikuat për nivelin e dytë, pasi vitin e kaluar e keni mbajtur nivelin e parë, andaj uroj që ato që i keni mësuar këto ditë t'i praktikoni tek nxënësit tuaj në mënyrë që të kemi sa më shumë xhudistë të nivelit të Majlinda Kelmendit. KOK-u do të jetë krahë mbështetës për federatat dhe sportistët elitarë, përmes projekteve të fituara, ku më 23 të këtij muaji do të nënshkruajmë kontrata me 19 sportistë shpresa, që kanë fituar bursa olimpike", tha ndër të tjera, z.Haxhijaj, duke kujtuar organizimin e kursit bazik për administratorë të sportit, të cilin xhudo e përfundoi javën e kaluar, pastaj projektet tjera të fituara nga KOK-u për mbështetje direkte financiare 16 federatave olimpike etj.
Z.Kuka e z.Marijanoviç folën për rëndësinë e këtij trajnimi duke uruar vijuesit.
Ky ishte trajnimi i tretë i organizuar nga KOK-u këtë vit dhe mbështetur nga Solidariteti Olimpik i KON-it, kurse deri në fund të vitit planifikohen të organizohen edhe tetë trajnime për federata tjera.
 

Medaljet e fituara në Lojërat Olimpike

Kosova për herë të parë mori pjesë në Lojërat Olimpike “RIO 2016”. Medaljen e artë e ka fituar xhudistja, Majlinda Kelmendi, në kategorinë deri 52 kilogram.
1
0
0