Media sponsor

Minsk 2019 - Lojërat Evropiane

Hapja 21.06.2019 20:00

Baku 2019 - Festivali Olimpik Evropian për të rinj

Hapja 20.07.2019 20:00

San Diego 2019 - Lojërat Botërore në rërë

Hapja Tetor 2019

Lozana 2020 - Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj

Hapja 10.01.2020 10:00

Tokyo 2020 - Lojërat Olimpike

Hapja 24.7.2020 10:00

Çertifikohet edhe Federata e Xhudos së Kosovës

01.10.2017 14:52:15

Dhjetëra administratorë, trajnerë e xhudistë të Federatës së Xhudos së Kosovës, janë çertifikuar të dielën, pas vijimit për tri ditë radhazi të kursit bazik për administratorë të sportit, të mbajtur në Hotel Sirius në Prishtinë.
Pjesëmarrësit ishin tejet aktivë dhe të kënaqur me atë që mësuan nga ligjëruesit. Ligjërues të përhershëm ishin: z.Besim Hasani, drejtor i programit për kurse/SO-KON, z.Ibër Alaj, MEMOS 19, SO-KON/Drejtor Programi, znj.Elda Gjoka, Drejtoreshë e kursit kombëtar, IOC-OS.
Krahas tyre, ata patën mundësinë të dëgjojnë edhe ligjëratat në fushën e marketingut nga slloveni, z.Damjan Pintar, ekspert i jashtëm i marketingut, i dërguar nga Solidariteti Olimpik i Komitetit Olimpik Ndërkombëtar, i cili po qëndron në Kosovë, në implementimin e planit të marketingut të KOK-ut.
Ky ishte kursi i dhjetë bazik për këtë vit i organizuar nga KOK-u në mbështetje të Solidaritetit Olimpik të Komitetit Olimpik Ndërkombëtar.
Deri në fund të vitit, KOK-u do të organizojë edhe katër kurse tjera, me federatat tjera olimpike.
Kujtojmë që për Federatën e Xhudos së Kosovës, KOK-u nesër (e hënë) fillon trajnimin për trajnerë, që mbahet në Palestrën e xhudos në Pejë.
 

Medaljet e fituara në Lojërat Olimpike

Kosova për herë të parë mori pjesë në Lojërat Olimpike “RIO 2016”. Medaljen e artë e ka fituar xhudistja, Majlinda Kelmendi, në kategorinë deri 52 kilogram.
1
0
0